06 декември 2009

Записки от Улан Батор летището „Чинкиз хан„

Казвам се Уилям Бронко Хърт. Хърт, защото обичам да ми е гадно, да ме боли. От 10 г. живея в България. Завърших образованието си в СУ „Климент Охридски“. Трябва да призная че бях степендиант на Кеймбридж и мислех да взема магистърска степен по право, но веднага се отказах, след като разбрах че съм приет в София, макар и платено обучение.
За високото ниво, изключителен авторитет и световно известен професионализъм на българските преподаватели, доценти, професори и асистенти, мисля че е излишно да се говори. За тях се носят легенди по целият свят и познатата ни вселена.
Пристигнах в София. На летището. Таксито беше стерилно чисто, шофьора слушаше тихо токати на Бах/тОкати, не тУкати/ и успяхме да си поговорим за поетиката на Аристотел, за загубената ѝ част отнасяща се за комедията. Скоро разбрах, че Аристотел не бил никакъв грък, а македонец или трак нали е роден в Халкидики, все едно, българин значи. Когато слизах, господина каза че пътуването е гратис, бил съм му симпатичен. Какви приятни и великодушни хора!!! Широки сърца имат българите, големи сърца, като малката им ракия. Очарован съм от този народ.
Огромни зелени паркове, грижливо и внимателно поддържани, освежаваха уютните квартали. Автентична квартална архитектура тип „скопично панелно курококо“на кварталите „Дружба„ и „Младост„ например е изключително вдъхновяваща и красива. В дъното зелената и дива , като Шеруудската гора от времето на Робин Худ, Витоша тъкмо се отърсваше от последните преспи сняг.
Настаних се в Стундентски град. Това беше мечтата ми от детските години.
Дадоха ми самостоятелен апартамент в къща със собствена градинка. С изглед към планината. Толкова тихо, слънчево и спокойно място. Усещаше се академичния дух и вековните традиции, духа на великите учени и творци живели в тези сгради. Имаше студенти от целия свят. Монголци, виетнамци, датчани, шведи, канадци, французи, испанци...японци. Но честно казано най-ми допаднаха българските колеги. Много възпитани. Никога не псуваха. Добре облечени, с поддържани нокти на ръцете, болшинството не пиеха дори и бира. Повечето време прекарваха в библиотеката . Занимаваха се много и със спорт. Предимно хокей на трева, синхронно плуване и шах.
А колко са интелигентни българите!!! Най-умната и велика нация не само на Европа и планетата, но и на вселената. Доказано е че всички нации, в Европа поне, са произлезли от прабългарите и българите. За някой южноамерикански племена, като ацтеките и маите, има косвени свидетелства че са прабългари, които в най-скоро време ще бъдат безспорно доказани от независими, световни авторитети, като господата Божидар Димитров и Росен Петров. Всички сме в очакване!!!
Първият писмен език от който всички останали са изкопирали свой собствен, дори и китайците и монголците, за гърците да не говорим, също е бил прабългарския. Траките, келтите, викингите, васконите и саксонците са прабългари. България е била най-голямата и велика държава през средновековието. Христофор Колумб (Христо Колев) е бил българин по майчина линия. Той е открил картофа, тютюна и Америка. Освен Америка, България само по една случайност и след продължителни интриги на моите сънародници, англичаните, които са насъскали османската империя да я нападне, този велик народ не е успял да колонизира Индия и Австралия. Колко жалко за тези държави. Докато уютно се самоизолира в продължение на няколко века имитирайки, че е под османско владичество, българите дават най-великите умове, творци и изобретения на човечеството.
Михаил Ангелов (Микеле Анджело) всички знаете кой е той. Той е бил българин, от Казанлък.
Ел Греко също е българин, от Охридско (историците лъжат че е от Крит) но се е гърчеел, понеже имал любовница гъркиня.
Исаак Нютон е български евреин роден в Пловдив, но родителите му, авантюристи, напуснали България докато бил още в пелени и се заселили в централен Лондон, близо до Мерилибон стейшън. Един нищожен и опушен от сажди град. Авантюристи ви казвам.
За Колю Фичето, лично аз имам подозрения че е французин, но нека колегите българи не се обиждат, нямам доказателства.
Ех, колко спорове сме водили с моите приятели, които за да повдигнат, провинциалното ми самочувствие на англичанин, са ме убеждавали, че все пак и Англия е дала нещо на света...Измислила е мивката с два отделни крана, по един за топлата и студената вода. И...май нищо друго, освен интриги и сплетни срещу любимита ми България. Ах, толкова ме е срам че съм англичанин!!! А понякога толкова горд, че имам такива добри приятели, българи. Готови заради мен да се шегуват с националното си достойнство.
Но да продължа. Георги Атанасов (Джорж Атанасоу) не е измислил само касовия апарат, но е създал и първия ПС „Правец 1“ а по сетне Макинтош и Аи Би Ем, подло открадват тези авангардни технологии от българите. Японците също много са крали ноу хау от тази велика нация, особенно от бившето ДЗУ Стара Загора, за да могат такива компании като „Сони“ и „Панасоник“ например, в момента да съществуват и да господстват на световния пазар за музикални и информационни носители. Но за чия сметка?! Да, за наша ...Извинете, за ваша, на българите.
Българите са измислили авицията, атмосферното налягане, двигателя с вътрешно горене, футболната топка, очилата, корабното платно, доматите и шопската салата, киното, печатницата (Гутенберг и той е еврейче от Пловдив), киселото мляко (измислено между другото, докато двама овчари са си почивали и са играли скамбил), християнството, мюсулманството, будизма (Сидхарта се е казвал Сидер Харалмбов в нов превод от старобългарски, иначе се е казвал Сидхарт..баян),
Създали са Коледната елха, кока-кола-та, ракията (много по добра и от най-отлежалото шотландско уиски), огъня, мустаците и самобръсначката,Чингиз хан....Ооооох.
Извинете ме за момент, влезе медицинската сестра, трябва да си пия хапчетата и да си легна вързан с усмирителната риза...Като ме отвържат, ще продължа

3 коментара:

Dani каза...

Каква прекрасна картинка.Остава да се превърне в реалност:))))

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Някои хора и на сериозно разправят подобни чудесии.

Rosen Hinkov каза...

именно за тях става въпрос Павел.точно за тези хора, които не само че сами вярват на собственните си глупости, но убеждават и останалите, които са склонни да ги слушат разбира се, че тези измишльотини са самата истина.
откровенна шизофрения ,викам аз,готова директно за лудницата:))