10 декември 2009

Из „ПРОРОКЪТ ГОЧО„- фрагменти

„....Гочо се огледа и за пореден път се удиви на мизерията, в която живее. Датата беше 12 януари 2010 година, тоест 20 години след победата на демокрацията. Младините на Гочо бяха минали в друго време, наречено комунизъм. По-точно това беше времето на прехода към комунизъм, както в момента беше времето на прехода към демокрация. Всъщност цял живот Гочо беше чакал да дойде нещо, което така и не дойде. В действителност той чакаше да свърши чакането, но никога не беше предполагал, че ще доживее този край. Преди 20 години никой не допускаше, че комунизмът ще свърши, както и в 2010 никой не вярваше, че демокрацията си има край. И двата строя бяха много силни и могъщи. Крепяха се на многоброен репресивен апарат и бързо се справяха с всеки, който им се противопостави...."

"....Любознателният Петьо гледаше новини. Това не беше особено умно от негова страна, защото в България нищо добро не се случваше, а и да се случеше, нямаше да го съобщят. Единствените добри новини бяха, когато някой застрелваше някого. В България нямаше правосъдие, а в небесната справедливост българите не вярваха. Единственото наказание, което един български бандит можеше да получи, беше куршум от колега.
Както казахме, всички българи бяха бандити, но дребните престъпници много се радват, когато някой застреля някоя от по-едрите риби. За съжаление Съветът беше забранил да се съобщават подобни новини, защото това ненужно радва хората и води до нежелателно увеличение на раждаемостта...."

"Всъщност терминът „Демокрация“ може да ви пообърка, защото всички религии се обявяват за най-човечните и най-демократичните. Демокрация означава религията, която е на власт, а през 2010 година на власт беше монетаризмът. Това е една особена религия, която проповядва вярата в монетата. Демокрацията, тоест религията, добрала се до властта, показва другото си лице, което е грозно и дори ужасно. Когато бяха на власт, християните имаха обичай да горят хората на клада, комунистите и фашистите си падаха по концентрационните лагери, а монетаристите ползваха затвори, за да затварят тези, които са дръзнали да посегнат на техния бог – монетата.
Навремето Комунистите мечтаеха за световна революция, фашистите искаха да превърнат света в трети райх, християните организираха кръстоносни походи, мюсюлманите – Джихад, а монетаристите мечтаеха за световната демокрация...„

„...По цялата земя имаше безброй публични домове, които бяха много важни за икономиката,защото носеха огромни доходи на Мъдреците.За съжаление и в тази важна област имаше проблеми, особено в страните с демографски срив като България. Там беше много трудно да се осигурят млади момичета за жрици на любовта. Интересът на клиентите падаше и нищо не помагаше. Непрекъснато се правеха нови заведения, но както се казва: „Нов бардак със стари курви не става.“ За да решат проблема, Мъдреците подеха две инициативи. Първата беше за по-ранната професионална реализация на момичетата. Имаше някакви глупави законови пречки, които забраняваха на непълнолетните да проституират, но Съветът мъдро реши този въпрос като издаде декрет непълнолетните проститутки да се наричат манекенки. Това много издигна авторитета на този занаят и той вече се наричаше „най-престижната“ вместо „най- древната“ професия. Резултатът беше, че момичета почваха толкова рано, че им се налагаше да се повдигат на пръсти, за да направят първата си свирка. Въпреки всичко курвите не стигаха и приходите от платена любов спадаха....„ и т.н.


Който иска да види повече от тази доста забавна и неочаквана книга, ето къде -http://www.gocho.org
Книгата повече от година се разпрастранява свободно из мрежата с изричното съгласие на автора така че за нараушение на авторски права няма да говорим.
Аз едва онзи ден попаднах на нея и съм, меко казано, впечатлен. Все още продължавам да я чета.

Няма коментари: