15 декември 2009

Стари и Уникални Автомобили от Улиците на London

/снимки, а преди снимките предисловеие/

Едно малко дълго предисловие наистина, но се налага. На който не му се чете, да го прескочи и да отива направо на снимките по-долу.

Много често, да не кажа почти винаги, след някоя ужасна катастрофа в която е замесен автомобил или автобус на повече от 20г. както при катастрофата миналото лято на Бакаджиците край Ямбол при която заради неизправен, стар 35 или повече годишен автобус „Чавдар„ загинаха 8 човека. Почти винаги след такива инциденти се повдига въпроса трябва ли по българските пътища да се движат „толкова„ стари автомобили, до кога ще ги търпим тези бракми и купчини ръждясала тенекия, тези таралясници, няма ли най-после да се забрани вноса на колите втора употреба, до кога ще бъдем автоморгата на Европа и т.н. Истината е, че подобни инциденти доведоха до доста голяма не само данъчна, но и морално незаслужена дискриминация на старите автомобили. Честно казано не съм запознат с данъчните налози за по-старите, над 20 и повече годишни автомобили в България, но наблюденията ми са че освен някоя и друга „лада„ или „москвич„ не се срещат кой знае колко коли „на преклонна„ възраст по пътищата или ако ги има, те са в окаяно техническо състояние. За антични автомобили мисля че е излишно да говорим, на тях май въобще им е забранено да се движат свободно освен ако нямат специално разрешение, не се снимат във филм или не са придружени от полицейски ескорт:)) Шегувам се разбира се. Антични автомобили не съм виждал по българските пътища и това сигурно си е мой проблем. Не си стоя достатъчно в България.

Истината е, че старите коли трябва да са напълно равностоен участник в движението наред с новите и не толкова нови автомобили. Истина е също така, че и те трябва да минават технически преглед като всички останали и че трябва да си плащат пътен данък/знам, знам, няма пътища, но навсякъде се плаща/ и застраховка и т.н. и ако всичко е както трябва...тогава без проблем и ограничения да могат да се включат в трафика.

За това, като нагледно доказателство, предлагам една колекция от стари автомобили, някой от които не са пък чак толкова стари, други са самоделни/1бр./ , а също така 1бр. ултра авангардно „bugatti„ limited edition със съответната авангардна цена, една съвсем антична близо стогодишна „каляска„ и т.н. ще ги видите. Всички тези автомобили без изключение са в ДВИЖЕНИЕ по улиците на Лондон. Снимките са правени от приятелката ми „Шушулка„ така държи да я представям тук, в продължение на една година, при най различни обстоятелства и ситуации: - в движение, през стъклото на колата, стационарно, с триножник, в огледалото за обратно виждане, в дъжд и вятър с фотоапарат и чадър в ръка:)), лавираща подтичвайки между движещи се коли с опасност да ги блъсне, имаше и няколко заплахи да бъде викана полиция защото „аз от къде да знам„ казват някой собственници, с каква цел ми снимате колата. И са прави предполагам, с никой от тях не си пием бирата заедно в петък след работа.

Всъщност това е една част от колекцията-I част.

Така че започваме с последните две направени снимки от преди няколко дни на същата тази улица на която живеем. Снимките са точна илюстрация на това за което говоря. Едно „audi-tt„ и до него едно нещо... което все още не знам как да го категоризирам!


































































































































10 коментара:

frog and roll каза...

Изглеждат супер! А розовата напрао ме уби. :D

Никола Рачев каза...

Жестоко :)

momenti-momenti каза...

Ехааааааааааааааа!

peter ivancheff каза...

Днешните коли нямат индивидуалност. те са скучни, сиви, германски и служат само за превоз. А тия са хубави.

Valkocompany каза...

Автомобили - уникати
На 01.01. ще спечелиш чисто Нова Година! Модел 10! Гаранция 12 месеца! Карай си я със здраве и късмет! И внимавай кой качваш на стоп и до къде ще я возиш.....Усмивки!

Rosen Hinkov каза...

Благодаря Валко за новогодишното пожелание. Много оригинално наистина:)Успех и усмивки и на теб.
На останалите приятели да кажа, че със Шушулка се радваме че са ви харесали колите, това беше и целта, да доставим малко радост за очите преди празниците. За сега поне, това все още е безплатно:))

Анонимен каза...

Весела Коледа и Щастлива Нова Година

Rosen Hinkov каза...

Весела И щастлива и на теб Валка.
Да си прекараш весело.

ERC каза...

Абсолютно неблагородно завиждам за удоволствието да се разминаваш с такива бижута по улиците.:)))

555a каза...

Страхотни коли,много ми харесаха!
Компютърни игри