30 ноември 2009

ЕВРОКОМИСАР ЗА РЕЗИЛ

Българският Еврокомисар Румяна Желева беше избрана да ръководи несъществуващ до момента отрасъл в еврокомисията - пожарникарския. И дори не да гаси и потушава пожарите в ЕС, кой ще и разреши, да не е луд. А да гаси пожарите и да се бори с ветровете, бурите и цунамита в Малайзия, Еквадор, Филипините, Буркина Фасо, островите Самоа, някъде из Африка, а също така и в гъсто населената с пингвини Антарктида. И въобще колкото е възможно по-далеч от Европа, че не се знае ако се развихри с кофпомпата и снегорините какви ще ги скопоса, подобно на родният майор оглавил аналогична служба в миналото правителство - майор емел етем.
Да ни е честито.

Ако Българскaта държава в лицето на Еврокомисаря си и правителството, имат поне малко достойнство, би трябвало да откажат тази изключително безсмислена и унизителна длъжност от типа - пазач на водопад.
И само за сравнение:-Румънският Еврокомисар се казва Дачиан Циолош, надявам се да го превеждам правилно, който ще отговаря за един много важен отрасъл за икономиката на Европа - Агрoкултура и Развитие на селските райони.

7 коментара:

Никола Рачев каза...

Стига мерене на пишки кой за какво ще отговаря! Когато България изпрати добре подготвен специалист, чак тогава ще ни дадат важен ресор. Дотогава - и.д. кмет на ручей пак е високо.

ekaterina vitkova каза...

Така е. Ресорът зависи най-вече от човека. Ако те не го считат за компетентен, но ти настояваш да го номинираш, дават каквото намерят.

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

А точехме зъби за енергетиката...
Ех, както е казал поетът:

"Мечты, мечты, где ваша сладость?.."

("Мечти, мечти, къде е вашата сладост?..)

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
САНДО каза...

А може би са помислили, че самият Бат Бойко ще е комисар... И понеже по професия си е пожарникар, та са решили да му направят кеф на човека!

Rosen Hinkov каза...

не става въпрос за мерене на пишки или правителството на коя държава е по-мъж, Румъния или България. И двете са едни и същи п..ки затънали до шия в корупция и простотия.
Пък де да знам може и за това да става въпрос, защото ако българският мин. председател е мъж, на какъвто много държи да се прави, ще откаже това назначение. Защото този ресор на практика е подчинен на ресора за външна политика и взаимоотношения. Според мен, по-добре без нищо от колкото с огризките от масата. Така се печели достойнство и авторитет, ама те тези неща нашите политици не ги знаят че съществуват.
Сандо, ами да, направо да бяха назначили ББ за тази работа, хем му е професия

meteor каза...

Толкоз могат хората, толкоз им дават-пожарогасител. Като пораснат, може да им дадат и истинска пожарна