11 февруари 2009

Grafiti from Brighton

Или... По–добрата реклама за един не голям град








10 коментара:

oblakoff каза...

Ето това са графити. При нас се мъдри само някакво "Смърт на майните" и това е :)

Bla каза...

мда, или "лефски съ гуведа" :D

Black Bird каза...

Гледах едно предаване за графитите като изкуство и как някои автори са станали известни и е привилегия да нарисуват нечия стена :))))))
Тези примери са доста мащабни, а мащабните неща по правило са често впечатляващи.
Бих допуснала някой да ми "напръска" така едната стена на къщата. :)

Rosen Hinkov каза...

Maria.
Тук в Лондон има подобен случай. Един човек си купи стената на квартален магазин с Графит на Банкси известен като „Tesco

Rosen Hinkov каза...

торбичката„ Мисля че го има в единия от клиповет за Банкси някъде тука из блога, ако искаш може да видиш за какво става дума

Black Bird каза...

Изгледах клипчетата. Щом без да се интересувам има изображения, които са ми познати и очевидно доста известни, Бански е доста напред :))

Любими: момиченце изпуска балон-сърце, бял гълъб прицелен в сърцето и висящ любовник от прозорец е доста добра :)

Тези графити ми миришат от една страна на тъга, от друга - са си чисти послания...насилие,война...

Rosen Hinkov каза...

Мария, Банкси не само е напред,но и повод за фалшифициране и подражание на стил. Най–просто казано, той е урбанистичен арт терорист, сам се определя като такъв и естественно творбите му са много добре платени след като преди няколко години семейство Брад Пит и Анжелина Джоли си купиха няколко негови платна. Бизнес все пак , а и графитите са хора и им се налага да ядат от време на време:))
И понеже в твоя блог не мога да публикувам един коментар към последния пост, петък 23,30, не знам какъв е проблема, ще го тикна тук:–Като гледам публиката на втори план от снимките колко е „ентусиазирана„ от музиката, направо да се чуди човек, че в БГ. има толкова слушатели на jazz, а феновете на уискито са почти на изчезване:))
Всъщност, коя марка уиски рекламирахте.

Black Bird каза...

Музиката не беше само джаз, по-скоро смесица от различни стилове, което е по-смилаено за широката публика :)Glenmorangie беще уискито и до колкото знам от други (ценител съм само на виното), има много мек вкус и е харесвано.

Rosen Hinkov каза...

Добро уиски,наистина. Аз съм от онези другите, които казват същото:))

Valkocompany каза...

Просто ще повторя Облакоф в неговия увод :)