01 ноември 2010

Fixed Penalty




Така или иначе traffic wordens или служителите които обикалят по улиците на градовете за да следят кога ти изтича времето за паркиране, не знам как се нарича тази професия на български, се радват на изключителната и внимателна непреязън от страна на шофьорите в UK.
За да стане по -ясно филмчето ще уточня, че с всяка написана глоба трафик уордъните получават допълнителен бонус към заплатата, което ги прави същински прецизни хищници в цепенето на секундата на две, особенно в Лондон, когато времето ти изтича и бягаш през глава и крака към колата за да отървеш фактурата, а гадът стой до предното стъкло и засича стотните с хронометър. Възможно е по лондонските улици да са поставяни европейски и световни рекорди на сто и повече метра бягане с препятствие, но за съжаление тези рекордьори ще останат неизвестни за аналите на леката атлетика. Не съм виждал да бият някой от трафик уордъните освен във филма на Гай Ричи „Две димящи дула“, но очевидци и потърпевши разказват за зрелищни и шумни скандали-диалога в които се изчерпва най-вече и предимно с псувни и стъпкани апарати, като този на който госпожицата от филмчето пише глобите.
Идеята, заради което филмът ми хареса е съвсем друга разбира се, но нека все пак уточня прозаичната страна на сюжета.

А тук филмът в оригинал.



4 коментара:

batpep каза...

хаха, баси якото, присетих се за чарли чаплин и хлапето, хахаха

Rosen Hinkov каза...

Не се бях сетил, но съвсем точна аналогия правиш батка:))
А честно казано търчането в такива случаи си струва, глобата е от 80 до 120 лири в зависимост от района дето си паркирал. Наистина баси и атлетиката и спорта:))

Valkocompany каза...

Много футбол имаше в този клип.
Това да не бяха фенове на Фулъм :)

Rosen Hinkov каза...

Ами какво друго освен за футбол Валка,самото заглавие на филмчето е двусмислено,може да се тълкува и като „гарантирана, сигурна дузпа“, а така също и като„пътно“ или каквото и да било друго нарушение, за което си абониран, няма начин:))
Пък феновете, де да ги знам- черно жълти наистина като Фулъм, ама може да са и от Хай Барнет,Голо баир или кой ги знае, но ми изглежда да не е снимано в Лондон. Много е безлюдно