20 ноември 2008

London... pictures /актуализират се от време на време/


Lords Criket Ground-феновете на „Пътеводителя„ знаят защо.
New Сavendish street и кулата на Бритиш телеком в последния след обяд на 2008г. Необичайно пусто и безлюдно. Иначе фризьоркия салон долу си работи и всички магазини наоколо също.
Коледни петолъчки по Риджънт стрийт
Някъде около Ковънт гардън
Ф.Д. Рузвелт, Р. Хинков и У. Чърчил поседнали на пейка на Old /Джеймс/ Bond street. –Мдаа, можеше да приключим войната по друг начин ако си бяхме поговорили на живо.–Викам им аз. –Поне що се отнася за България.
–Хаааахрггр–кхъаа. –Изсумтя сър Уинстън.– Не си платил достатъчно кинти мойто момше!!! – и се чуди как да си запали пурата дето я няма.– Сигурно ме бърка с някой Моше.–мисля си аз и хич даже съм му обърнал гръб. Пък Рузвелт!... Какво да го правя...галя го по пъпеша.
И „цялото кралско..." кавалерия, съпровождаща 2 топа от не знам коя война, бавно се изнизва от Бейкър стрийт. Без празник и без повод, образува след себе си задръствания, които НЕ бяха освиркани с нито един клаксон.









































































































6 коментара:

Ivan66 каза...

Аз знам с кого те бърка онзи от пейката:с генерал Шварцкопф от бурята пуистинна:)

Анонимен каза...

Хе-хе-хелоу, другарки и другари, кхъ!
Въх до таз снимка на хинков не бях стигнал в усилените си изследователски дености връз блога му, кхъ. За хромия Франклин недоДелано Рузвелт, Леонард С-Пенс-ър Чърчил, а че посредата, в центъра в средата и горкият гражданин на "света" - Хи-хинкоф!
Както е при всички евреи, на които - както и в случая - хинков е обърнал гръб, да обърнем внимание на МАМА. Мамата на дребния впиянчен, вдрусан, егоцентричен и най-паче безкрайно комплексиран копелдак - другарят Чърчил се била наречена Джени Джером. Като се натряскала една вечер през 1874 в родния Манхатан клъб в Ню Йорк, й дошло. Просветлението! Чудила се кво да кърка и като вече била изкъркала всичко във всички комбинации, а че й просветнало да заджурка квот било останало недоизпито от чашите по бара. А именно гадно и евтино ръжено уиски, скапан къв да е мнооого сладък - следоветелно евтин - вермут, шльокнала му и мараскино - италианска вишновка, произвеждана по онова време в земите на днешна Хърватия /днес тъпите надрусани барманчета я бъркат с черешов ликьор, щото вишни има само в моя двор/... Да, ама залепнало и на езика на богаташката еврейска щерка Джени на езика, а че леснала в чашата и Ангостура битер, че да й предвкуси Аушвиц. Щото Атгостурата е градец във Венесуела, гдето един немски доктор заджуркал въпросния битер срещу стомашни болки за местното туземно население. Докторът... стоп, че се отплеснах. та така, според легендата, мамата на Уини, "родила" така популярният и до днес коктейл "Манхатън". То евреите без легенди не могат да живеят - справка Библията... Все пак в преродата някой трябва да лапа мухите, нъл тъй, нема да са те, я! Оп, пак се отплеснах, кхъ.
Кво исках да кажа.
На 11-и /естествено число за чифутин/ май 2008 г. в санаториума "Красмашевский" в Сочи другарят израелец Франко Майслер, отрива скулпторната си "композиция", изобразяваща другарят Йосиф Висарионович Сталин /роден ДЖУГАШВИЛИ - не зная кво значи на ингилийски "джулс"/, другарят Франклин Делано Рузвелт /през 1788 г. пра-прадядо му ИСААК Рузвелт - "холандски" евреин, един от гласувалите Американската Консктитуция/ и синчето на гореописаната по-горе Джени - Уини.
Кво исках да кажа. С лиричните отклонения - дотук. Кхъ, другарки и другари. Другарю Блогер - никога не сядайте в средата. Във всички изображения - документални или творчески - в средата е пра-пра внукът на Исааак. В творбата на Франки Джулсшвили е най-отляво Рушви е в сридътъ, а Уини вдясно. забравих да спомена, за по-начетените, че въпросната композиция е естествено разположена в същия санаториум, дето на 4-и февруари тримцата "разллични" еврейчета ни ебават татито, а че и до ден-днешен.
Та. В оригиналните снимки от милото събитие, е точно обратното - Уини, Руши, Джуги. При снимките през 1945 - Уини и Джуги са с шинели, а Руши с артистична пелерина, която покрива сакатите му нозе - все пак февруари е!!! Креслата на тримцата са подредени в една линия - да нема обидени. В В миналогодишната "композиция" на другаря Майслер - креслата вече са подредени в полукръг - обърнати един към друг, и всички са в летни официрски куртки. ВНИМАНИЕ!!! - говорим за май 2008 г.! Отношенията, другарки и другари, кхъ, вече са топли! Мноого топли и ний - обикновените земляни вече отдавна трябваше да сме си намерили друга Вселена!
Освен туй - през 2000-ата година, авторът на сегашния български герб - иначе уж пичът Георги чапкънов, прдостави за ползване на родното народонаселиние композиция, почти досущ като тази, в която уважаемият
ни Блогер се е насадил. А именно - другари емигранти, да сте виждали "композицията на Петко и Пенчо Славейкови, поседнали на пейка на едноименния им площад в центъра на София?! А-а-а... Пенчо, бре, чети...
Всъщност, това исках да кажа, Наздраве с "Манхатън", другарки и другари, кхъ!

Анонимен каза...

П.С. Случайно забравих да добавя, че спонсор на "творението" на другарят майслер е благоверната съпруга на сегашният кмет на най-скъпия град в света другарят Лужков Юрий - Еленка Батурина. Чрез фондациата "Дълг наш" на братчето й Виктор, който възнамерява да стане кмет на Сочи. Нали се сещата, че там скоринко - през 2014 г. ще е зимната Олимпиада, чрез която съветското правителство се е наканило да припере поне 100 милиарда. Квато и да е валутка.
А поводът, за "измислянето на коктейла "Манхатън от Джени, мамата на Уини, е купон по повод избирането на новия губернатор /разбирай тогава - кмет/ на Ню Йорк - другарят Самуел Тилдън. Честито и наздраве! Уморих се. на това се надяват. Друг път - още...

Анонимен каза...

П.С. 2
Забравих да добавя- до ден-днешен санаториумът "Красмажевский" продължава да си "функционира". Там лекуват не само стомашни - чрез Агностура битер разстройства, но и нервни... До плажа, извозвоа пациентите с лифт. Капацитет - 350 места - абонирайте се, че да влезете и вий в историйката на...

Анонимен каза...

Уф, та кво исках да кажа...? Внимавайте, гражданино Блогър, между кои сядате - мястото нарочно е оставено празно, при нас Славейкови поне са плътно един до друг! Ха, чао.

Rosen Hinkov каза...

Добро добро..Вдъхновението.