27 ноември 2008

по повод проектозакона на някой депутати за доживотни пенсии

Идеята им е когато навършат 55г. и не бъдат избрани отново за депутати при едни следващи избори, да получават пенсия до живот в размер от 70% от депутатска запата или около 1400 бг.лв. според настоящите разценки. Единственното, кoето мога да кажа е...–Ах, горките! Много нагли, което ще рече, хора без чувство за срам и достойнство, вследствие на това, изключително алчни и най-вече тъпи, сравнението им с което и да било животно от наличната на Земята фауна би било обида за хайванчето, но аз все пак ще обидя свинята като я сравняна с бг. депутат. Да ме прощават всички свине и прасета.
Ползата от свинята е очевидна за всички не вегетарианци, любители на пържоли, джолан, свинско със зеле, свински уши и копита, шунка, бахур, кюфтета, кебабчета, пача, друсан и не друсан кебап и ...какво ли още не, все в тази, да я наречем, глава от готварската книга.
А някой да ми каже, каква е ползата от бг. депутат, като изключим вредите разбира се, от които все „някой„ има полза? Въпроса не е само риторичен.
Ще се радвам да получа някой мнения.
Аз веднага ще дам моето!
Да гътнем „свинята„ и да я наръгаме с нож.

26 коментара:

8 zh Team каза...

Здравей,
тъй като предизвика у мен гастрономическа носталгия към свинско жертвоприношение с всичките му салтанати, реших да помисля, какви са всъщност приликите на свинята с отпадъка от човешката раса и дали е справедливо все тя да го отнася заради тях.Тъй като са различни видове, обяснимо е, разликите да са повече, затова да се концентрираме върху нрава им и някои външни белези. "Свиня", респ."прасе" казват на някой, който е дебел. Тъй като обаче свинята именно затова съществува, не е редно да се злоупотребява с това й качество. А пък ние трябва да сме възпитани хора и да не обсъждаме слабостите от външността на хората, а да съдим за тях по личностните качества. Та за тях. Свинете, които съм виждала на село, наистина много обичат да ядат и са всеядни. По това например си приличат с описаните от теб. Разликата обаче е, че все пак се засищат по някое време. Другата разлика е, че ако все пак не са се заситили, не придобиват вълчи нрав, както това става с онези там.
Затова според мен ти говориш за някакъв генно модифициран вид, който не е успешен експеримент и не бива повече да се развъжда, защото както е известно несполучливите продукти на генното инженерство могат до доведат природата до непредвидими катастрофи. Какво да се прави с наличните обаче, не мога да кажа. Принципно има специализирани заведения за тях, но те са запълнени с други, далеч по-безопасни видове. Засега продължавам да мисля, ако се сетя нещо, ще пиша.
Поздрави и успех!

Rosen Hinkov каза...

Златина, твоят коментар относно депутатите ще се окаже по задълбочен от моя. Всъщност това е и идеята на този кратичък..скеч, да речем. Права си, че когато става въпрос за безогледна лакомия и ненаситност, все свинята „го отнася„,по скоро по навик може би. Но все се сещам в такива случаи за „малкия слон от странджа планина„ от филма „Господин за един ден„, то не спря да яде това животно, даже и копанята изяде. Което пък ме подсеща че сравнението със свинята, може би наистина не е най точното за бг.депутатите и въобще за високопоставени държавни служители. Има една форма на живот, която е толкова алчна, хищна и лакома и се мултиплицира толкова бързо, че убива гостоприемника си т.е. тялото, което го храни и това е вируса. Но от образна гледна точка, сравнението със свянята е, някак си по внушително, миризливо и грухтящо, отколкото някакъв си бизличен микроб. А ти продължавай да мислиш, ще се радвам, да прочета какво сиизмислила.
Поздрави

idiot каза...

кхъъъ

idiot каза...

Хи-хинков, успях!

idiot каза...

Кхъ! Свинята, другарки и другари, е животно достойно за уважение! Според историческите сведения, свинята е обичана целенасочено и осъзнато от поне 6 хиляди години - т.е. мнооооого по-дълго и съответно мнооого повече от повечето човешки богове и пророци, да ме извинят последователите им, кхъ. Лошото да повечето пророци и богове, които са по-малко обичани от свинята е, че свинята е била много по-обичана и по-известна за нормалните хора, много преди да възникне писмеността, т.е преди мнооого повече от 6 хиляди години. А лошото за свинята е, че без да иска, горката, само със съществуването си, доказва каква е всъщност същността на човешката порода. А именно - живял си човекът на свобода и обичал свиня. Да, ама в един даден момент свинята толкова го заобичала, че му позволила да я присвини да живее при него. И така, любвеобвилната и нищо неподозираща свиня, преди поне 6 хиляди години, се преселила да живее при човека...
От този момент нататък, човекът заобичал свинята, колкото жената. Т.е. приискало му се доста повече. Приискал му се БОГ. Нещо, което хем да "обича", хем да не може да го чука и после да изяде, когато му скимне. И точно тогава Бог изял човекът. И затова, до ден днешен, когато "дойде" така наречената Коледа - свинете и жените пищят, а мъжете се натряскват като свине, като вследствие от любовта си към раждането на Бога - бият жените си, а свинете направо изяждат, щото ги обичат повече и от жените.
Честита Коледа - всичко е любов! Кхъ, другарки и другари, кхъ!

Rosen Hinkov каза...

Ееех, друго си е да се чуй компетентното мнение на един историкоетнолок и свинелог, проникновенно и с разбиране, макар и леко в тъча от ъъъъ, темата. Но и така сме благодарни. Темата иска да се развива. Аферим.

idiot каза...

Кхъ, другарки и другари. Може и да съм встрани, но затова съм идиот, а българските студенти - не. Вие, дето сте далеч от родна България, явно сте позабравили за какво иде реч, когато става въпрос за свинье. Затова ето разликата.
За разлика от гръцките си "набори", родната младеж първо: покани на разговор другарят Станишев; второ - другарят Първанов; трето - всички останали другари. Свиньете дойдоха, говореха за това, че свинщината се е "случила", сякаш Господ ни е дарил с нея, а Партията - както винаги - няма нищо общо; и трето: "Ние тука сме интелигентните, а в Гърция са екстремисти, ние няма да правим като тях, щото сме културни", каза пред българска телевизия студент. Преди това, окомуш организатори на родния "студентски протест", си стиснаха ръцете пред камерите с шефовете на ченгетата, които ще "охраняват" "протеста". Толкоз. Свинята е благородно жевотно и трябва да се уважава... За разлика от българският "протестиращ студент". И това на българските "студенти" не им е за пръв път. Няма и да им е и за последен. Затуй - да живей, живей свинята!

idiot каза...

Въх, щях дя зябрявя! Кхъ, другарки и другари, кхъъъ. Другарката История явна си прави гооолям гъргор с нищонеподозиращите булгаристанчета. Докато на 200 км. от тях, за първи път в човешката история децата тепат цар Ирот по тъпата кратуна, то в булгеристанският съветски съюз - студентити превят предизборна кампания на болшевишката партия връз гроба на техен събрат! Чудо, ще речете, ама - нь. Смешното в случая, драги, другарки и другари, е незначителния факт, че и в двата случая компортията на двете съседни държавеци организира т. нар. "протести". Кхъ. Ама ква разлика в подхода, а?!
Въпреки всичко, идиот като мен, е просто възхитен. За първи път в човешката история Децата възстават! А не чакат кротко другарят Ирод да ги изтрепе. Вимето на бога пак свърши. Децата искат любов, ама не към Йоко Оно. Не към Оня. А към СЕБЕ СИ. Жална им татка, кхъ. Радвам се, че доживях...

Rosen Hinkov каза...

Добро, добро. Брей, това идиотите сън не ги лови начи. И правилно. аМа дай да сменим листа..отиди например под ексер филипов, пък лаф да става

idiot каза...

не е "лаф да става", последния ни шанс е. осмокласниците в Гърция го разбират - българите в странство - тъпо и упорито -НЬЕ! В България също. Още по-тъпо и упорито.
Кхъ, другарки и другари, болшевиките сме се насрали
Тоя път не е $лаф да става$
Война е.
На ингилистки WAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Честита след Коледа, на всички българи в странство, за които, това, което става е "лаф да става"

idiot каза...

МАЙТАТА ВИ РОБСКА

idiot каза...

Където и да сте, българи, по света, българи - МАЙНАТА ВИ РОБСКА

idiot каза...

Еврейчетата така са се насрали от ужас, че не мога да им го кажа - робчета от всички срани - МАЙВАТА ВИ

idiot каза...

затова трявва да напиша "майвата", а не майн

idiot каза...

Еврейчетата така са се посрали, че не можеш да напишеш където и да и Ърция,, ако сложеш Г - не ти приемат, това, което си написал

idiot каза...

Ърция тъпи еврейчета, Сан оф дъ бийч, кис май ес - ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ

Rosen Hinkov каза...

Хааа,ха така. Майната ни робска и робската ни майна яхнала комбайна...Вземи пий няколко бири и ...тъй. На оружие

idiot каза...

шегувам се.

idiot каза...

без майтап, и който не разбира - няма, ама никакво чувство за... хумор.
кхъ, другарки и другари, кхъъъъъъ!

Rosen Hinkov каза...

Майтап, майтап, настана време за хубав и здрав сап по врата на ...тралала, комунистическата свиня, хем с турската на едно, ама хайде след коледа, че по стар стил по му прилича

Анонимен каза...

can u leave ur phone number to me???

Анонимен каза...

Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!

Анонимен каза...



Feel free to visit my web site - webpage

Анонимен каза...



my site - webpage

Анонимен каза...

To paraphrase President Obama's nomination acceptance speech:" Made in America" has always meant what's being built by us all
-- together. A performance improvement plan would go a long way from Terence Conran and his dreams of becoming a psychologist.
This cut spending on electricity and gas supply output by 3.
In retail, you should review your cash flow projection, and balance sheet.


My site ... philadelphia injury attorney

Анонимен каза...

Get Contact InformationYou need to have a little different but none the less aggravating.
Most importantly, labor laws protect the interest of quarries in pennsylvaniaes and people are
all crazy. 4 trillion by 2018 and 178, 000 small Quarries In
Pennsylvania jobs would be lost as a result.

Feel free to surf to my homepage :: quarry lease