15 февруари 2020

Auto de fe //акт на вярата/ - публичните екзекуции в Саудитска Арабия

Не препоръчвам на никой да гледа това видео с продължителност 2:50 мин. на обезглавяване на жена в Саудитска Арабия./ видеото вече не може да намери в тубата/ Гледах само началото, крясъците на жената и привичното поведение на полицаите и палача които подготят екзекуцията. Това се извършва очевидно на някаква улица, което създава усещането и най-вероятно е така, за някаква рутиност в работата, нещо от ежедневието на тези изроди. Нямам нерви да го гледам до края, но това са законите на шериата и начина им на прилагане. Така, че нека всеки се замисли що за религия е тази, която върши такива дори не ритуални, а обичайни, скучно ежедневни убийства и трябва ли да се проявява толератност към нея. В такива случаи, когато се постави този въпрос винаги има някой който дава като пример за сравнение Християнската инквизиция от средата на ХIV в. Дори и тогава преди да извършат така нареченото auto dе fe и да изгорят еретиците на кладата инквизиторите са провеждали публичен процес с участието на свещеници, цивилни лица и публика. И не винаги всички обвиняеми са бели екзекутирани. Един от най- големите такива процеси е бил през 1559г. във Валядолид, Испания. На централният площад, не на улицата, са били изгорени 14 човека, костите на още един + чучелото на трети, който явно не е бил открит за да бъде опепелен. Други шестнадесет човека са били осъдени на различни видове наказания. Това е бил един много добре разработен спектакъл на църквата, същински купон с фоерверки, тълпи от народ и едва ли не празник за децата със захарен памук на клечка. Но това е XIV век и самият католицизъм се дистанцира от това си минало. Това което вършат тези, не казвам хора, а мусулмани, връща публичната екзекуция на човеци много по назад в историята. Някой казват, че дори не трябвало да бъде критикувана, осмивана и иронизирана тази религия и особено пък шериата! Въобще не съм на това мнение. Ако имаш нерви, след няколко клика стигаш до това клане и бъди толерантен ако можеш.

1 коментар:

Unknown каза...

This way my colleague Wesley Virgin's story launches with this SHOCKING AND CONTROVERSIAL VIDEO.

You see, Wesley was in the army-and soon after leaving-he unveiled hidden, "self mind control" secrets that the government and others used to get anything they want.

These are the EXACT same SECRETS tons of famous people (notably those who "became famous out of nowhere") and elite business people used to become wealthy and famous.

You've heard that you only use 10% of your brain.

Really, that's because most of your brainpower is UNCONSCIOUS.

Perhaps this thought has even occurred IN YOUR very own mind... as it did in my good friend Wesley Virgin's mind 7 years ago, while driving an unregistered, beat-up trash bucket of a car without a driver's license and $3.20 in his bank account.

"I'm absolutely fed up with going through life check to check! When will I get my big break?"

You've taken part in those types of thoughts, am I right?

Your very own success story is waiting to happen. You just have to take a leap of faith in YOURSELF.

Take Action Now!